Växtkraft i naturen.


 Igår kväll gick vi en promenad i det sköna vårvädret, och kameran går jag sällan utan nuförtiden som ni vet. Har bara blivit en vana att kolla in allt möjligt och omöjligt där jag går fram, och fick då syn på den lilla kvisten, eller vad man nu ska kalla det för som växer ut från roten på björken...den har envist vuxit rakt upp, och igenom svampen på björken (tror den heter fnöskticka).
Den här utväxten på björken är ju ganska hård, så det kan inte vara helt lätt att bara växa igenom tycker man, men det är ett bevis på vilken kraft det finns i växtlighet under rätta omständigheter.

Kanske vi människor också har denna kraft att växa i utveckling om vi bara vågar stå på i den riktning vi tror på,och inte lyssnar på alla  " det där kommer aldrig att bli verklighet" som ofta hörs när något nytt händer.


Fåglar såg vi också naturligtvis under promenaden..Blåsipporna blommar för fullt...det går undan i naturen nu märker jag....för när jag tittar mig omkring, så finns även vitsippor som är på gång.


Inte så mycket som syns av vitsippan här...både den och blåsippan håller på att slå igen för dagen nu, och öppnar upp söndag morgon igen för den som vill se på dessa vackra blommor.


Så är vi hemma igen efter promenixen, och här står bilen som fått sommardäck idag...nu är definitivt vintern över för min del....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar