Nyårsdagen 2014


 Då har vi gått in i ett nytt år igen...2014, och återstår att upptäcka vad som ska hända detta orörda år hittills. Vissa saker och händelser kan man ju påverka, men långt ifrån allt. Exempelvis vädret kan vi inte påverka, det är bara att acceptera att det är som det är, och idag är det en grå, dimmig tidvis duggregnig dag, men detta till trots så har jag varit ute i skog och mark på en liten promenad, och det piggar ju upp, bara man kommer ut i friska luften, gäller bara att ta det där beslutet att orka resa sig från Tv/dator och ge sig iväg. Jag gick en gammal välbekant rutt för mig idag...genom Ugglemon till Vecklevad, där jag tittat efter strömstaren flera dagar nu, men den är totalt osynlig för tillfället, kanske jag haft för lite tålamod att vänta ut honom, han är ju ganska skygg, och förflyttar sig oerhört snabbt.
 

När jag kom till Övrasjön, fick jag möjligheten att se denna uppskjutning av en khom loy, alltså så kallade thailändska lyktor, vi skickade också upp sådana lyktor i natt, och jag tycker det är häftigt att se när dom sticker iväg rakt upp mot himlen med en väldig kraft i sig.
 
 
 
Jag fortsatte min promenad, och plötsligt så kom detta rådjur upp på vägen, och ställde sig och tittade nyfiket på mig.

För övrigt så har jag inte sett så mycket rådjur på senaste tiden här runtomkring, det kan ju vara tillfällighet som har gjort att det fallit sig så, eller har det minskat i rådjurstammen av någon anledning, någon naturlig fiende kanske har ökat i antal istället.
Precis efter att rådjuret hade spatserat iväg, så fick jag av en händelse se denna tall...den har ju växt här i en massa år, men jag har aldrig tänkt på hur den växt, titta så den har delat sig, märkligt att det kan bli såhär. Jag får väl följa denna tall och se hur den utvecklar sig, kanske delar sig flera gånger framöver, tiden får utvisa, men det tar ju ett antal år för en sådan här tall att växa, så förmodligen så överlever den nog mig.


Det var den lilla promenixen idag i ord och bild denna gråa dag. Vädret ser ju ut att inte förändra sig så långt det går att se framåt nu, utan det milda vädret ska bestå, och för mitt arbetes skull är jag tacksam att vi inte har snö, men för ljusets skull och för vinterkänslan så skulle det ju kunna få vara någon decimeter snö, och cirka 5 minusgrader, då är det ju faktiskt lite mera uppiggande. Jag kan väl flika in här också att nu är statistiken klar för 2013 månad för månad att titta på för den som är intresserad,på min vädersida www.jensgustafsson.se , och klicka på fliken  Väderstatistik månadsvis. Jag håller också på att lägga in mera foto på den sidan, och har börjat kategorisera dom lite också.

Ha en fortsatt bra helg.


 
 


2 kommentarer:

 1. Vilken tur du har Jens,när du är ute på dina promenader!!!
  Alltid får du uppleva något,som nu det här fina rådjuret...
  Tack för att du delar med dig så mycket fint och gott på din Blogg!!!
  Tackar även för Bloggvänskapen under året som varit och önskar dig fortsatta fina,välsignade dagar!!!
  Kram!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har väl lite tur med att det dyker upp något när jag är ute Marguerite, det är oerhört stärkande att få vara ute och kunna ta till sig både det man ser, och inte ser, för man hinner tänka mycket och får många intryck att bearbeta inombords också under sådana här utevistelser. Tack själv för det du delar med dig av, jag läser dina fina inlägg ska du veta, och jag ser fram mot fortsatt bloggvänskap under det här året också....ha det bra.
   Kramar
   Jens

   Radera