Trettondag jul


Det är tidig morgon, och jag sitter som vanligt och snurrar runt på sidorna på internet som jag alltid gör den här tiden på morgonen, oavsett vilken veckodag det är, så har det sitt mönster...kolla igenom nyheter, e-post, vädersidan, blocket och så vidare. Ser till min glädje att min vädersida är till nöje för en del iallafall, och det är skoj att få respons för något som man gör och tycker är roligt att hålla på med. Min tanke är att utveckla sidan ännu mera, och jag håller på att etablera lite samarbete med flera väderintresserade, så kanske det går att få till lite mera information tillsammans framöver. Jag har funderingar på att eventuellt investera i en väderkamera också, då kan man ju se det aktuella vädret också.
I går förmiddag tillbringade jag några timmar ute i naturen som jag ju ofta gör i och för sig, och det är alltid skönt och rogivande att komma ut. Vädret var disigt, lite dimmigt men uppehåll iallafall.
 
 
Det var nästa precis vindstilla, det kom bara någon liten vindpust så man kunde se att det rörde sig lite grann i träden, men som syns på bilden här, så hängde vattendropparna kvar efter nattens regn.
 
Jag gick upp i skogen bakom "Hytten", där är ett ganska stort hygge sedan några år tillbaka, och det ligger ganska högt också. Tanken var att jag eventuellt kunde få se något djur att få någon bild på, men där drog jag en nitlott
...inte ett enda djur behagade visa sig, trots att jag tillbringade ganska lång tid där uppe, stående på en stubbe spanande över hygget, det enda som hördes var en korp på lite avstånd, men den ville inte heller vara med på någon bild. Nu är det väl inte det primära att få en massa bilder när jag är ute på mina "utflykter", det är  ju så mycket att fånga upp av intryck runt omkring, och associeringar som kommer fram under tiden man går där, och det är ju skönt att få den "uppladdningen" som är livsnödvändig, för att ha en bra livskvalité och kunna tackla vardagens alla göromål....mer eller mindre roliga, men sånt är livet....vissa saker måste man göra, men man kanske kan sortera bort en del "måsten" också, för jag har märkt att en hel del av dessa måsten är det jag själv som sätter upp.
På kvällen gick jag och min fru till kyrkan, där var det musikgudstjänst med Fågelfors och Fagerhults kyrkokörer. Jag tycker det är fint att få lyssna till dessa så vackert sjungande körer, de är verkligen duktiga på det här, och just akustiken som är i en kyrka gör att man verkligen kan njuta av att få höra deras sång och musik i juletider. Det är ju en viss stämning med alla dessa ljus som är tända också.
Nu har jag glömt hur många sådana här ljusstakar det är i kyrkan, men det är många, så mycket är säkert. När jag sitter där i kyrkan, drar jag mig till minnes den tiden då jag hjälpte till att tända alla ljusen där, alla dessa ljusstakar och alla ljusen i lampkronorna och även  julgranen, som på den tiden hade levande ljus. Det var ett digert jobb som vi började med strax efter klockan 4 på juldagens morgon inför julottan som började klockan 6. Det är många år sedan nu, men jag minns tiden med glädje, det var en tid som gav mig mycket.


Nu kan vi snart summera denna jul, imorgon är det vardag med jobb igen efter en lång helgledighet. Det känns väl lite kluvet att gå in i vardag igen, men det har ju sina för-och nackdelar med allting, själv fungerar jag nog bäst i vardagsrytmen, när allt går i vanliga gängor...kanske låter lite tråkigt....jobba,äta och sova, men det finns ju lite utrymme mellan dessa 3 saker också...familj och hobby bland annat, och jag tar det som ett friskhetstecken, när jag sitter på jobbet och ser fram mot att komma hem....börjar få lite balans på livet.

Vi får se om vintern kommer denna vecka som dom hotar med...jag vill gärna slippa den...men jag kan inte göra något åt det, bara presentera fakta om det på min vädersida...

Ha en bra vecka i vardagen igen, håll ut....vi är på rätt sida, ljuset är på väg tillbaka, och allt blir lättare igen.
 

1 kommentar:

  1. Halloj, Jens!
    Jodå, vi följer vädersidan och din blogg. Alltid till nöje och nytta och vi tar till oss de fotografiska vyerna du visar upp.
    Helgerna är över och nu är det seg raksträcka fram till påsk som ligger aningen sent i år. Tycka vad man vill om julen, men helger är nödvändiga avbrott i vardagslivet. Ja, och det går mot ljuset, sakta men säkert. Spörs hur det blir med vintern de kommande dagarna, februari och mars kan vara lite dryga men sedan brukar det lätta.
    Ha det. Vi höres och synes. Mats.

    SvaraRadera