Alla Helgons Dag, lördag 2:a november

Då var det lördag igen, Alla Helgons Dag. Det blev en morronpromenad, och lite bilder att dokumentera med, väderläge och allmänläge också. Idag är det ju till skillnad  från förra helgen, milt väder, och precis vindstilla. Jag hoppas att det förblir så resten av dagen, för allt som oftast så brukar det ju blåsa när ljusen ska tändas under eftermiddagen på kyrkogården.

Det har ju hänt vid några tillfällen att det varit en hel del snö att pulsa i på kyrkogården den här dagen, men idag ska det ju klara sig från det, möjligtvis att det kan bli regn framåt eftermiddagen verkar det som. Regn behövs ju fortfarande, och det är ju bättre om det kommer nu, så att vi inte drabbas av en massa snö längre fram. Snö kan ju också vara fint på sitt sätt, men jag gillar det inte till vardags, för där vållar det fortfarande bara bekymmer för mig.
När jag kom fram till bastun vid Klobosjön, så fick jag se dessa rådjur, och de är ju verkligen fina att titta på, när dom är i sitt rätta element...naturen. Jag såg rådjur även inatt när jag tittade ut, fyra stycken kom och spatserade in i lugnan ro genom porten till vår trädgård, och fortsatte genom trädgården och försvann. Inne i samhället är ju inte rätt plats för dom att vara, men vi får väl vara glada att vi inte fått in vildsvinen ännu, men det är nog mera en tidsfråga innnan dom vågar sig in också.
Något som jag lagt märke till på senaste tiden, när jag är ute och går....hackspetten hörs ofta med sitt knackande...så även idag, och då var det två stycken som satt i var sitt träd bredvid vartannat, och jag lyckades zooma den ene någorlunda för att få en bild på den, men det är som att dom känner på sig att dom ska bli fotograferade, för när jag är färdig att trycka av på kameran, så slinker dom runt till baksidan av trädstammen, fast idag var jag snabbast. Hur som helst...det är något speciellt detta knackande också, när allt annat är tyst runt omkring, och det jag tänkte komma fram till är, att det verkar ha ökat i antal av hackspettar, eftersom dom hörs oftare....eller är det bara jag som inte lagt märke till det förut. Det är ju positivt om det vore så, för dessa är färgglada fåglar att se på.
En liten bit längre fram på vägen, tittade jag in mot skogsbrynet, och fick se denna "stormskada". Vi blev ju förskonade från några speciella skador av stormen i veckan, fastän det friskade i ordentligt under natten. Hos mig inskränkte stormdyningarna till en dörrmatta som blåste iväg bort till garaget, och soptunnan välte, så det var överkommligt.
Solen trängde ju igenom litegrann på morgonen när jag tog dom här bilderna, men nu under förmiddagen har det "grånat" på efter hand, men fortfarande uppehåll och vindstilla.
Så börjar jag närma mig utgångsläget för idag, med en bild över åkrarna mot kyrkan, som ligger lite inbäddad i dimman ännu. Jag tog vägen över kyrkogården, och där är folk som håller på att ordna till vid sina anhörigas gravar, lägger dit kransar, granris, mossa och ljus eller ljuslyktor, som ska tändas ikväll, och det är mäktigt och vackert att gå runt här när mörkret fallit, och titta på alla ljusen.

Det var lite om den här dagen, och förmiddagens aktiviteter för mig.

Ha en bra dag...

3 kommentarer:

 1. Hej Jens!

  Man blir helt stum av dina vackra bilder..du fångar ju ljuset så bra i dina bilder och det verkar som du börjar förstå grejen med det också...dock funderar jag lite kring din blogg...

  Hur många vet om att du har en fotoblogg?
  Men om du fortsätter i samma stil så når du även de faktiska fotokommentarerna också...tills dess
  Fånga dagen med en bild :)

  SvaraRadera
 2. Hej Adam!
  Kul att du tittar in och kommenterar...det är alltid roligt att få lite synpunkter på det man gör. Vet inte hur många som har koll på min blogg, men jag kan se i visningshistoriken att det är en hel del inne och kikar, så det är ju skoj att det finns intresse för mitt kombinat foto-,natur- väderblogg som det väl kanske blir, tillsammans med lite funderingar runt omkring det...
  Ha det bra....vi hörs
  Jens

  SvaraRadera
 3. Halloj igen!

  Jag kan inte sluta förundras över hur du lyckas få till perspektiven och vyerna i kameran. Om vi börjar med kyrkan i diset bortom gärdet.Hur många gånger har man inte sett den vyn, men aldrig riktigt i denna framtoning, fältet, diset, kyrkbyggnaden som framhäver sin kontur.Vid första anblicken tänkte jag är det vår kyrka? Men det är det ju! och just i ett ögonblick när naturen låter ge ett förskönat perspektiv höjt över det vardagliga.Det hemmablinda, som man säger.
  Sedan är det rådjuren, med speglarna lysande för flykt mellan träden och för att inte glömma den ståtliga eken.En av de finaste ekarna här i trakten, fångad i sin fullkomlighet. Vår egen "Sparbanksek"..
  Fortsätt med bloggen, Jens.
  och Ha Det. Vi höres och synes. Mats.

  SvaraRadera