Söndag 20130818

Jag vaknade som vanligt tidigt, tog mitt morronkaffe, kollade in vädret som vanligt, och beslutade att snabbt ta mig ut på en promenad med kameran, innan det var dax att åka till Högsby för att hämta min jobbande fru. Det var alldeles tyst och stilla, ingen vind som rörde något, och dimma låg över åkrarna. Solen var på väg att gå upp, och skickade iväg sina första strålar på molnen (se bilden ovan). Jag gick ner mot kyrkan och bron där, för jag vet att det brukar vara väldigt vackert att följa soluppgången där, och det var det idag också. Jag tog många bilder där, men tar bara med några här, annars så skulle jag fylla sidan lätt med bilder..
Det här är fantastiskt skönt att få uppleva, denna stillhet, tystnad och alla intryck man får under en sådan här stund på morronen, och det är värt hur mycket som helst. Klockan gick fort som vanligt när man är ute såhär, så det blev till att skynda hem, och iväg till Högsby. Jag hann att ta några bilder på vägen ner dit också...det finns ju hur många motiv som helst i Emådalen, och hela vägen egentligen mellan Fågelfors och Högsby, oerhört vacker natur.
,

När vi kom tillbaka från Högsby, åt vi lite frukost, och sedan tog jag mopeden och en tom glassburk, körde samma väg      jag gjorde igår, men idag var tanken att ta med blåbären       hem istället för att äta upp dom direkt i skogen. Det tog inte lång stund att fylla denna burk, och inte gick det åt så många kvadratmeter heller. Det var en härlig känsla att göra fyra saker på en gång märkte jag: plocka bären, rensa dom, rensa huvudet och fylla på energi i kropp och själ. Så har min söndag varit hitills, och klockan är bara halv elva, så mycket av dagen återstår ju, och jag har inga som helst bekymmer med att fylla dessa timmar med vad jag tycker "meningsfulla aktiviteter", men det varierar ju från person till person vad man lägger i det perspektivet...jag har gjort mitt val för idag iallafall...tack och lov.
Ha en skön, varm och behaglig söndag...jag återkommer

1 kommentar:

 1. Ja,morgonstund har guld i mund,som det heter i det gamla ordspråket...
  Själv var jag på en bönesamling i går och kom inte i säng förrän 02.00,så det blev lååång sovmorgon i dag.
  Men nu fick jag ju njuta av tidig morgon ändå,genom dina fantastiskt vackra bilder!!!
  Ha en fortsatt välsignad dag!!!
  TACK & KRAAAM!!!

  SvaraRadera