Mopedrunda i skogen

Ikväll fick det bli en tur på mopeden igen, tyckte det var lite för fint väder för att sitta inomhus, och det  var verkligen skönt....ca 20 grader och solsken från en klarblå himmel. Jag körde ut på skogsvägar där jag kört åtskilliga gånger under åren, men jag kom på att jag körde mot solen...jag skulle ha valt andra vägar först, så hade det varit lättare att se sig omkring, men gjort var gjort, och jag fick ganska snart ögonen på den här älgen...Den var inte så pigg på att bli fotograferad av mig, den gjorde allt för att gömma sig bland träden och lövverket, och den vände baken mot mig och sprang iväg ganska omgående.


Lite längre fram, så råkade jag på de här rådjuren, och de var betydligt mera positiva till att bli fotograferade.

Dom stod kvar en bra stund och bara tittade, så dom brydde sig inte om motorljudet alls. Jag drog vidare och konstaterade att svamp finns det en hel del av...jag trodde att det varit alldeles för torrt, jag hittade några kantareller som var helt okej, och såg ut ungefär som dom brukar göra i juli månad.


Sedan bar det av mot vatten förstås...utan det så är ju inga av mina utflykter fullgoda i mina ögon och mina sinnen, det ger den lugn och ro som behövs för att ladda om kropp och själ..så är det för mig iallafall.


Solen dalar tidigt på kvällarna nu, så det blev dax att tänka på hemfärden efter att suttit med den värmande solen i ansiktet en stund. I skuggpartierna var det betydligt svalare kände jag när jag körde iväg med mopeden, och jag tror att vi snart har den första frostnatten här.


Passerade förbi den här lilla stugan på hemvägen också, men sedan blev det inte mera fotograferande, utan bara gasa på hem innan solen försvunnit helt. Så blev den kvällen för mig, och jag är helt nöjd med den, och nu blir det att gå till nästa dator för att göra lite väderrapportering till min väderdagbok på min vädersida...Jag återkommer när skriv- och fotoklådan sätter an mig igen.


3 kommentarer:

 1. Vad du får vara med om mycket på dina rundor,Jens!!!
  Både älg och rådjur,fina naturbilder...
  Tack och Kram!!!

  SvaraRadera
 2. Ja det är härligt med naturen och allt vad den har att bjuda på...jag är tacksam för att få ta del av allt.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera