Hemma igen

Så var vi då tillbaka hemma efter två veckor i Thailand, som har passerat fort, men jag tycker nog att vi hunnit med en hel del iallafall.
Resan tar ju lång tid (ca 10 och en halv timma), så det är ju lite segt att sitta så lång tid på ett flyg. Vi har ju fått se både turistsidan och den så att säga vardagliga sidan av Thailand, och det är väldigt nyttigt att få uppleva, för då inser man hur bra vi har det här i Sverige egentligen.
Jag tänkte att efterhand fylla på med lite här på bloggen med bilder och intryck som jag fått under resan, så jag börjar lite grann här nu innan det är dax att gå iväg till jobbet idag.
Vi kom ner till Bangkok söndagmorgonen 22 september kl 6, och vi hade siktet inställt på Koh Chang, en ö söderut, och eftersom vi hade flugit många timmar, så var vi angelägna att komma dit så fort som möjligt. Turligt nog så fanns det ett flyg som gick iväg 8.45, så vi behöde inte vänta länge. Det blev ju en upplevelse i sig självt, för det visade sig vara ett mindre plan av modell äldre, och jag kan redan nu säga att ingen mera än jag var sugen på att ta det flyget tillbaka från Trat till Bangkok, utan det fick senare bli minibuss.Jag tyckte nog också att det var lite vingligt plan, och när vi skulle landa nere i Trat ( nära Koh Chang), så trodde jag nog att han nödlandade, för jag kunde inte se annat än träd, buskar och vegetation runt om, men det visade sig vara en landningsbana där iallafall, jag liknade det vid Borglanda på Öland ungefär. Från flyget där så blev det minibuss över till ön via en färja som tog ca en halvtimme över. Vi kollade på ett par hotell där, och fastnade ganska omgående för ett som heter Banpu Resort, och där var det helt okej, med nära till allting, både bad, mat och allting.Två av bilderna ovan är därfrån ( kommer mera framöver), den andra bilden är från dagen vi red på elefanter. Här var det perfekt tyckte jag, lugnt och skönt, och vi hade ju ganska hyfsat väder också , lite blandat de första dagarna med lite regnskurar också, så vi har fått lite av varje, men från och med tisdagen var det mera stabilt, och verkligen varmt. Härligt att bada i dessa vågor, som stundtals var riktigt höga, så där åkte man med som en liten vante ( jag är ju inte speciellt tung heller), och det fick jag erfara en dag, när jag åkte iväg in bland en massa stenar som tydligen hade varit någon typ av byggnad förut som rasat ner, och där var man billig bland vågorna som bara lyfte iväg mig hur som helst. Det blev lite skrubbsår på händer och fötter, men det ordnade ju till sig det också. Det var lite av början på resan...det börjar bli tid att samla ihop sig inför en ny arbetsdag nu...så jag får fortsätta att berätta senare...det tar ju också lite tid att låta intrycken smälta in och bearbetas i mitt huvud, så att jag kan konvertera till bloggen, men det kommer...Ha en bra och skön måndag...i vårt höstsverige..

4 kommentarer:

 1. Halloj och välkomna hem igen, Jens.
  Jag förstår det har blivit många upplevelser och intryck under resans gång, och kanske tycker man det har gått på tok för fort när man väl är tillbaka i sin egen vardag igen. Men så mycket det finns att se tillbaka på. Finessen när man reser är ju att få se, åtminstone en glimt av det vardagliga livet där man befinner sig. Det är det som ger upplevelsen kryddan som smakar. Vi ser fram emot bloggen i ord och bild.
  Ha det bra. Vi höres och synes igen. Mats

  SvaraRadera
 2. Hallå Mats!
  Tack så mycket....ja det är ju inte utan att man är lite kluven idag att gå till jobbet...det bara susar i huvudet tycker jag, är väl tidsomställningen som spökar också kan jag tro, men det känns som att jag måste "landa" lite i vardagen här, och ta in allt...men det har varit bra att få vara med om allt detta, och att få dela med sig av det här till dom som vill läsa om det....vi hörs och syns...ha det bra
  Jens

  SvaraRadera
 3. Välkommen tillbaka Jens!!!
  Förstår att det har varit en fantastisk resa,med många intryck och upplevelser!!!
  Tack för de fina bilder du visar därifrån!!!
  "Landa" nu i lugn och ro...
  Kram!!!

  SvaraRadera
 4. Tack Marguerite...ja jag börjar ta mark lite grann nu igen, och börja smälta allt jag fått se och varit med om...det ska bli en härlig tid framöver att få bearbeta allt och bara njuta av tillvaron som den är med allt som dukas upp för mig...
  Kram

  SvaraRadera