Omslag från grått till vitt idag.

Idag så blev det en morgonpromenad för mig, så som det brukar bli på helgerna, men idag blev det ingen soluppgång att följa, istället fick jag uppleva när vintern och snön gör sitt återtåg.


Grått och mulet, innan solen skulle komma upp, vilket den ju gör oavsett mulet eller klart väder.


Tanken när jag gick iväg idag var att ta lite längre promenad än det nu blev till slut idag, men jag kom inte så långt innan de första snöflingorna kom i luften, och det är väl i och för sig inte så allvarligt, men med tanke på kameran så valde jag att korta av utevistelsen lite.


Jag gick ner vid badplatsen, som så många gånger innan, när jag ger mig ut på promenader hemmavid.

Gick ut på bryggorna och kollar över den isbelagda sjön...förvånansvärt att det kan vara sådan is, trots att det varit ganska milt på sistone, i och för sig inte många plusgrader, men ändå..

När jag går in mot land igen, så ser jag detta precis in till kanten på bryggan...ser ju precis ut som att det står träd och speglar sig ner i isen..


Bilden tagen från bryggkanten rakt ner mot isen...det är precis i gryningsljuset, så några knivskarpa bilder var inte att tänka...men roligt att låta fantasin skena... :-)
Jag fortsatte ut från badplatsen, och när jag lämnat området går jag ner till sjökanten igen, och blickar utåt.


Ännu ett naturens konstverk ute på sjön...tar mig ut på isen för att kolla närmare..Såhär såg det ut lite närmare.


Som sagt...fantasin flödar nog hos mig idag, men jag tycker det är roligt att upptäcka sådana här udda inslag i naturen.


När jag kommit ut på vägen, så tog det loss ordentligt med snöfallet, och vägen började bli vit snabbt.


Såhär såg det ut när jag ökade på takten hemåt.


Det täta snöfallet dekorerar grenarna på det nerfallna trädet snabbt.Vassvipporna vid Nötån dekoreras också med snö idag.


Det var några bilder från morgonen idag, inte mycket till färger precis...men en beskrivning från hur verkligheten såg ut just då i Fågelfors, snön fortsätter falla utanför fönstret, och det blir nog lite vinter framöver ser det ut som.

I media talas det om att "rysskylan" kommer, jag protesterar mot uttrycket, jag kallar det "normal svensk vinter", för februari är ju den egentliga vintermånaden här enligt statistik vad gäller kyla iallafall.

Jag har också kollat på en av långtidsprognoserna ( de är ganska osäkra för det mesta) men just den sidan jag har satt under luppen har haft lite rätt förut, och enligt den, så blir det övervägande minusgrader ända fram till 27-28 februari, därefter så ser det ut som en sakta uppåtgång på termometern, med ett antal plusgrader, åtminstone dagtid.

Hur det blir får vi se...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar