Söndag 19 juni vid kusten igen...


Min dag började tidigt som vanligt....åkte klockan 5 idag mot Oskarshamn, för att stråla samman med Marcus, för en naturutflykt igen.
 Vi hade bestämt klockan 7, så alltså var jag lite tidigare än planerat, så jag tog en avstickare ner till Ernemar, en härlig plats, som jag har varit otaliga gånger och promenerat och tagit mängder av foton.

Lite dis och moln hängde i luften, men det var en jättefin morgon.




Mycket surr av hummlor ocg bin var det när jag passerade dessa väldoftande blommor.


Det var mest måsar som märktes här idag, men här är det en grågås som går in för landning.



Segelbåt på väg ut.




Där gick en timma, och så hämtade jag då Marcus, och vi körde norr ut från Oskarshamn, vi har undan för undan tagit för oss av kusten här ute i helgerna vi varit ute, och idag hade vi nya platser vi skulle utforska, och jag kan redan här avslöja att vi haft en fantastiskt fin morgon och förmiddag här ute, och kaffe och mackor hade vi med, så allt var perfekt.


Här dök det upp en älg hux flux när vi var på småvägarna ut mot kusten...kameran som låg bak i bilen halades fram illa kvickt efter en tvärnit med bilen, så ett par bilder hann vi med innan den slank in i skogen...


Bilderna blev inte helt skarpa här...det var liksom ingen tid för finlir med kameran...bara försöka hinna med att få någon bild innan den försvann.



Det var lite blåsigt idag, men vinden var inte kall iallafall.



Vi har gått åtskilliga kilometer idag igen, och upptäckt det ena fina stället efter det andra, och molnigheten minskade och värmen tilltog..perfekt.


Här passerar färjan som går från Oskarshamn till Byxelkrok på Öland.




Fler segelbåtar som var ute....


Med den här utsikten hade vi vår första kaffepaus...


När vi fikat och skulle dra vidare, så fick vi syn på denna lilla ekorre...


Det blev början till en hel drös med bilder på denna lilla söta krabat, som bjöd på sig själv en hel del...













Det var många bilder på den korren, men jag kunde inte sluta fota honom, när han var så medgörlig, och nyfiken.



Några svanar såg vi idag också.




Marcus provar fiskelyckan, men det ville sig inte idag.



Som sagt...vi har upptäckt många fina vyer idag, här ute finns hur mycket som helst att se om man bara ger sig tid att bara gå omkring på olika småvägar ner mot vattnet.





Här kommer då en lite annorlunda bild....denna cykel, som nog inte använts på ett tag, hittade vi strategiskt placerad på stigen fram till en stuga...



Tror inte spindeln behöver oroa sig för att någon sätter sig på sadeln, och förstör hans nät....


Det var ett axplock från vår vandring idag, nu tar vi en ny fyradagarvecka och uger på denna karamellen man fått idag, och ser fram mot nästa helg...midsommar...lite delade känslor om den helgen..då är vi ju redan framme vid vändpunkten på året....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar