Söndag och möte med djur och småfolket i skogen
Nu är det en ganska lång tid sedan jag gjorde något åt denna blogg, har helt enkelt inte blivit av, beroende på avsaknad av inspiration att skriva, jag petar in lite bilder på Facebook med jämna mellanrum, så har det varit senaste tiden, för jag tror att naturbilder med fåglar och djur kan vara till glädje för många, därför delar jag gärna med mig av bilderna, som för mig är unika...varje bild som jag tar kan jag sedan njuta av flera gånger, genom att associera just det tillfället med omständigheterna som var just då....humör, sinnesstämning, väder o.s.v.


Bilderna på hägern ovan och nedan tog jag vid Välen Fagerhult, där jag har varit och gått lite i naturen idag.


Den satt alldeles invid strandkanten vid vägen som går från Fagerhult ut mot Äskebäck, och där det är vatten på bägge sidor om vägen. Jag fick syn på den precis när jag var mitt utför den, och det blev en tvärnit med bilen, vilket ju naturligtvis resulterade i att den med stora mäktiga vingslag lyfte från marken.

Turen var dock på min sida idag, för den gjorde bara en sväng i luften....vände tillbaka och landade på stenen som den står på här i bilderna, och stod ju faktiskt kvar en förhållandevis lång stund, så kameran hann spotta in några bilder på den.

När den sedan flög iväg, så följde jag den med blicken, och kunde se hur den tog en sväng över Strandgården ( en samlingslokal i Fagerhult), för att sedan fortsätta rakt över åkrarna ner mot vattnet på den sidan, även där är det sjön Välen som går in i en vik. Jag ställde bilen och gick över åker ner mot vattnet....och där fick jag syn på den igen...


Där satt den i trädet, och hade förmodligen stenkoll på fotografen ;-)  När jag kom lite närmare vattnet, så flög den iväg i skydd av träden, därmed ansåg den att det var nog fotograferat för idag.
Lite längre fram på åkern, där så småningom parkeringen till Fagerhults Marknad ska bli, gick det två tranor, och som syns på bilden trumpetade dom höglutt där dom gick.
Det fanns mera djur på denna åker....gäss och harar bl.a.

På vägen mellan Farshult och Fågelfors, så stannade jag vid en skogsväg, och tänkte att det kunde va kul att gå på en väg jag aldrig varit förut, och det var jätteskönt att gå där, solen som lyste mellan träden i det som mest liknade trollskog.


Trollskog ja, det kan man nog säga, för jag med min häftiga fantasi fick ögonen på denna lilla figur, som sitter där och njuter av morgonsolens första strålar. Det måtte väl vara "småfolket" som väl precis som i adventskalendern "Trolltider" snurrade på hatten och försvann.

Naturen kan få till många underverk, och jag med min fantasi ser det mest omöjliga tycker jag, men vad är möjligt och vad är omöjligt egentligen, gemene man lyssnar ju i regel bara på vad som är vetenskapligt bevisat, men det tankesättet har jag övergett iallafall.Småfåglar är det också gott om i skogen, och det är en otrolig aktivitet på dom nu, det sjunger och kvittrar var man går där....härligt.
Det där var ett litet axplock från min fyra timmars utevistelse idag, kul att dela lite av allt vad en sådan här naturvistelse ger.

Återkommer här när andan faller på igen...väderbloggen fyller jag ju på varje dag iallafall.

www.jensgustafsson.se


2 kommentarer:

 1. Så härligt att få njuta av dina underbara bilder!
  Önskar dig en ny och fin vecka!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
 2. Tack Marguerite...jag tycker det är roligt att kunna dela med mig av lite bilder som jag hittar på mina "naturmorgnar", och kul att du gillar dom...

  Önskar dig en fin vecka med vårväder också..

  Kram

  SvaraRadera