Mystisk "frostpinne"

I söndags tog jag mig en skön promenad ut i Lilla Kloboskogarna, gick upp vid Slätingen, där jag bodde i 10 år innan vi köpte huset där vi bor idag. Här uppe har jag tillbringat åtskilliga timmar ute i skogarna runt huset, som ligger helt i särklass fint uppe på höjden, med skogen som granne på ena sidan och samhället inom räckhåll på några minuter åt andra hållet. Kändes ganska konstigt att återigen gå här uppe, känns att det ligger mig nära om hjärtat dessa stigar som jag gått på hundratals gånger.



Jag gick upp i kullen bakom huset, och sedan ner på andra sidan där det är lite sankt, och där rinner en liten bäck också. Plötsligt fick jag se något vitt ligga där på marken....



När jag tittade på den såg det ut som spunnet socker ungefär...jag plockade upp den avbrutna grenen, och kollade närmare på den. Det såg ut som hår som växt ut från den, men det visade sig vara is, eller rättare sagt frost som format sig på detta vis. Jag tog många bilder på detta fenomen som jag aldrig sett förut. Observera den lilla svampen som är till höger på pinnen, och det var en likadan svamp i andra änden på den. Det var ju en frostig morgon, men jag kan ändå inte förstå denna formation.







Det var en fin frostig morgon, lite bättre med sådant här väder än det gråa, mörka och disiga väderläget vi haft på sista tiden.


                                            Solen börjar ta sig över skogskanten





                           En liten tunn ishinna på Klobosjön efter lördagsnattens frost.






Envis hackare



Och så ännu en bild på den av mig hundratals gånger fotograferade "Sparbankseken" som alltid upptar mitt intresse när jag går förbi den, den har någon mysko kraft på mig.



Det var lite från söndagens upptäcktsfärd, och jag mest vill dela med mig här, var ju den där "frostpinnen" eller vad man nu ska kalla den....naturen är fantastisk iallafall, tänk vad mycket det finns att upptäcka där, om man ger sig tid att bara driva omkring där...






1 kommentar:

  1. Ja, det var en mystisk frostpinne och ljuvliga bilder som du tagit, Jens!
    Jag vill önska dig och de dina en riktigt God, fin och Välsignad Julhögtid!
    STOR VARM JULKRAM!!!

    SvaraRadera