Varm och fuktig morgon idag.

Vi fick 6,5 mm regn igår i samband med åskväder, så det var ju ett litet tillskott i alla fall, men det rensade inte upp luften, utan snarare tvärtom, det känns som klimatet i Thailand med denna luftfuktighet och värme som är nu. Termometern visar redan 24,6 grader (kl.9.30) och luftfuktigheten är 77%, så vi får följa utvecklingen under dagen med åskväder och skurar.


Dimma var det på morgonen, och när man går så ser man alla dessa hundratals spindelnät som syns tack vare att fukten hänger kvar i dom.

Igår gjorde vi återigen en lite utflykt, denna gång nordväst ut från Fågelfors, över Kristdala, Ishult och lite småvägar runt där omkring.

Mycket fin natur finns häromkring, med gammal bebyggelse, och välbevarat.


Vägen mellan Mörlunda och Kristdala. Vi hann bara till Kristdala idag innan vi blev fikasugna...kunde inte stå emot skylten med " Kaffe och våfflor"

 
 
Denna bro finns i Solstadström, men den var lite svårtillgänglig att fotografera , för det var hög vegetation i slänten, därtill ganska brant, och till på köpet så brakade åskan lös också, så det fick bli ett par foto på den trots allt. Dessa stenbroar fångar alltid mitt intresse, tycker det är sådana fantastiska byggen.Blankaholm körde vi också ut till, jättehärligt här, även att åskan mullrade på ordentligt här, så passade vi på att gå ut längst ut på bryggan, och där fläktade det en ljummen vind, och det var 29 grader i luften...mäktigt att stå där och kolla åskan inåt landet.


Från Blankaholm drog vi oss söderut, och gjorde en liten avstickare in till Mörtfors....en ort jag aldrig varit i förut, och det var väldigt vackert här också.
Eftersom klockan går extremt fort när man är ute såhär, så ifrån Mörtfors blev det en transportsträcka ner till Påskallavik, och där stannade vi och åt på Påskallaviks Gästgiveri, och det satt inte fel med lite god mat efter denna lilla tripp, som slutade hemma med avverkade 20 mil.2 kommentarer:

 1. Underbara bilder & så fint berättande text (som alltid)
  & så häftiga bilder på Er båda :D KUL!
  Hälsar Ann(-Margreth)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Ann...jag tycker det är kul att kunna förmedla både lite bilder och tankar runt det också...allt detta med bilder och upplevelser runt det gör ju livet helt underbart helt enkelt.

   Radera