Långfredag

Då var vi framme vid långfredagen, och det stundar fyra icke i detalj planerade lediga dagar, det känns bra, behövs lite sådan här tid att stanna upp, tänka efter, varva ner, och göra lite precis vad man känner för.

Den sällsynta mosippan

Jag har tagit mig en liten tur i naturen med min kamera, håller på att trimma in oss, jag,kamera och objektiv, det tar sin lilla tid...men det primära är ju att komma ut i friska luften och naturen, allt annat man får där är ju bonus.


Lingonblommor

 

Det går snabbt framåt i naturen, blommorna kommer och försvinner....blåsippornas tid är över, och snart är vitsipporna också överblommade. Det som är lite förvånande är lingonblommorna tycker jag, men det kanske är normalt att dom blommar nu, jag har lite dålig koll på det måste jag erkänna.



Det var inte så mycket aktivitet på fåglarna denna morgon, kanske beroende på lite än sålänge småkyligt väder. Holken på bilden ovan kommer till 99% att bebos av den svarta och vita flugsnapparen snart, så har varit fallet under de år jag har haft koll på denna holk.



Det finns mycket underverk att titta på i naturen...som vattendropparna ovan på lupinbladen, det var precis som att dom var fastklistrade vid bladen, normalt sett skulle dom inte kunna hålla sig kvar, men det bevisar ju att inget är omöjligt, och vad som kallas normalt är ju relativt egentligen, det är ju bara vårt tunnelseende som säger att allt annat än det som är vetenskapligt bevisat är inte möjligt, jag är tacksam att min tunnel har sakta men säkert blivit perforerad de senaste åren, och nya friska ljusstrålar kommer in.




Det var lite från den här långfredagens morgon har börjat för mig, och det är ju ganska mycket kvar av dagen, så vi får se vad som dyker på. Under tiden jag har suttit här och plitat lite, så har jag haft fyra besök av påskgubbar, inga påskkärringar, dom är ju visserligen en dag försenade, men vad gör väl det. Klart är ju att informationskedjan funkade mellan dessa småkillar...." gå till det blåa huset, där fick jag godis"...så tror jag det gick till, för jag såg genom fönstret dom killarna som var här först, stod längre bort på gatan med sina cyklar och väntade...roliga är dom.

Glad Påsk



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar