Veckoslut vecka 5

 
Första februari idag, och vi lägger en snöig, jobbig vintervecka bakom oss. Det blev väl i stort sett som prognoserna förutspådde för en vecka sedan, med en del mindre tidsförskjutningar kanske just när nederbörden skulle komma, men slutresultatet som väntades bli cirka 15 centimeter snö till lördag 1:e februari stämmde in.
 
Det frestar humör och tålamod detta väder, när det kommer snö nästan varje dag, för så fort som man tycker att det är acceptabelt, när det är skottat och klart, så kommer det mera, och det tråkiga är ju det, att allt ska ju helst fungera som på sommartid, trots att vi har den här bromsklossen i maskineriet som heter vinter,och dagens snabbsnurrande samhälle  är inte riktigt rustat för det helt enkelt, för det verkar vara en överraskning varje gång det kommer snö, men det är ju trots allt vinter, och har så har det ju varit i hur lång tid som helst, att vi har fyra årstider som ingen än så länge kan rubba på. Så det är ju egentligen bara att sänka ribban lite grann, och acceptera rådande förhållande, men det är inte helt enkelt att göra så, för det är svårt att komma från frustrationen som uppstår ibland, och gör att det blir irriterat läge lite varstans.
 
Visst finns det väl ett och annat att önska om väghållning och saltning o.s.v. men man får väl också anpassa även i trafiken att det är vinter, för man ser ju en del bilister, som tror att om dom bara har vinterdäck på, så går det ju att gasa på precis likadant som på sommaren, och göra omkörningar på de mest otroliga ställen, för de har ju så bråttom verkar det, men om dom kunde ta sig en funderare på hur mycket tid dom vinner på denna hets, så skulle dom upptäcka att det gör marginellt i tid att fara fram på detta vis, istället för att följa den  normala rytmen.
 
Åter till väderläget....det har ju blåst friska ost till sydostvindar under veckan, och det har ju fört med sig en hel del snödrivor, det syns på bilden ovan, där nästan inte stövelskaften (40 cm) räcker till. Däremot är det ju tunt snötäcke på vissa ställen där blåsten tagit med sig snön.
Blåsten har ju gjort att det har känns väldigt kallt, och kyleffekten har ju varit påtaglig, vid något tillfälle har den varit nära 18 minusgrader, så det är inte så underligt att man har frusit.

 


Igår morse så kom det underkylt regn, det var minus 4 på termometern, men alltså ändå kom det regn. Det här gjorde ju naturligtvis vägarna glashala, och en isskorpa bildades på träden. Den fylldes på ytterliggare av mera underkylt regn på morgonen idag, och den blev ju ganska tjock, som syns på bilderna ovan
Idag har vi då plusgrader på termomometern igen, och det har varit disigt och dimmigt, det är ju ingen höjdare precis, men det får vi väl ta det också. Väderprognoserna säger att det ska bli milt dagtid hela veckan som kommer, och även lite sol kan vi få någon dag, och det behövs efter denna solfattiga period som har varit nu.
Det här får väl ses som ett tidigt vårtecken, att trädgårdsmöblerna kommit ut, det är skönt att det finns optimister också. Om man blickar framåt i långtidsprognoserna, så ser det ju faktiskt hoppfullt ut, februari verkar bli mild om det nu kommer att stämma, för annars är ju den här månaden statistiskt sett den kallaste på året i våra trakter. Prognoserna och all annan info ligger ju på min vädersida som ni nog vet vid det här laget www.jensgustafsson.se


Det var lite om snö, vinter, halka och händelser under denna vecka som gått, vi hoppas att veckan som kommer blir " bättre"...lite kryptiskt skrivet kanske, men det har varit en till viss del turbulent vecka,finns ju alltid saker och ting som kan bli bättre, eller får man sätta alla klutar till att göra det bättre.

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar