Tredje advent

Då har vi en vecka kvar till jul, och det ser så här långt ut att bli en snöfri sådan. Vi tog en morgontur idag och tog kameran till hjälp att dokumentera lite väder och intryck denna tredje advent.
Som jag har skrivit i min väderdagbok ( http://jensgustafsson.se/?page_id=478) tidigare under veckan, så liknar det ju mera vårväder än adventsväder.

Tiden är ju lite ur led..för dom här svamparna på bilden ovan hittade vi på morgonpromenaden idag, dom växer på åkrarna där det har varit majs i år, och normalt sett så bör det ju inte finnas några svampar så här års.

Det var ett fint färgspel på morgonen, när solen kom upp och lyste på molnen, det skiftade i många färger från öst till väst. Tyvärr blev inte solstrålarna långvariga...det mulnade snabbt från väster, och det följdes av duggregn.
Dessa åkrar runt "Sparbankseken" var ju snöprydda för en vecka sedan, men det kan vara svårt att tro idag, när man ser detta.
Det hann ju faktiskt bli en del is under förra veckoslutet, och idag finns fortfarande lite tunna isflak kvar här på Klobosjön.

Då får vi se vad som händer under veckan med väderutvecklingen, det finns ju många prognoser så här inför julen, och jag har valt ut denna från Tempra.se :
http://tempra.se/nyheter/10-dagar-kvar-hinner-vi-fa-sno-till-jul/

Det var en sammanfattning av denna dagens väderläge i Fågelfors, och för övrigt har jag väl inget mera speciellt att tillföra här just nu...ha en bra vecka, och ta det lugnt...det finns ett liv efter jul också, fast det inte verkar så ibland....
1 kommentar:

  1. Ja,det är ju ingen julstämning precis,ur led är tiden...
    Men vackra bilder ändå har du ju tagit!!!
    Nu går det fort till jul och jag önskar dig och de dina,en riktigt fin och Välsignad förjulsvecka!!!
    Kram!!!

    SvaraRadera