Första advent.

Då är vi inne i advent allaredan. Veckorna snurrar på i ett allt snabbare tempo tycker jag, känns som att man inte hinner med något alls, men tittar jag bakåt, så har jag ju faktiskt hunnit en hel del, det händer mycket just nu, och det är väl därför det känns som att tiden snurrar snabbare. Jag har väl inte varit så flitig vare sig med kamera eller på min blogg här, men det har sin förklaring i att det är högtryck inom Gustafssonska huset, med många spännande, nya händelser och utvecklingar på gång på olika plan, som jag tror kommer att bli väldigt bra framöver. Det var skoj att bli uppmärksammad av Radio Kalmar genom att bli veckans bloggare med min väderdagbok (väderblogg) på www.jensgustafsson.se , och det sporrar mig till att utveckla sidan mera, och det är ju vad jag strävat efter hela tiden, sedan har jag som sagt flera projekt på gång, men det får vara lite av hemligt så länge, tills jag har mera "kött på benen", men det är ett spännade och utvecklande liv just nu, det kan jag lova.

Nu blir det ju lite ljusare på kvällarna inom- och utomhus tack vare att ljusstakar och adventsstjärnor kommit fram, och även en julgran ute, som lyser upp. Vädret är ju förhållandevis milt,  med nästan 8 plusgrader nu på förmiddagen, och ingen snö verkar vara på gång än på några dagar iallafall, möjligtvis framåt fredagen nästa vecka. Vinden har friskat i ordentligt i natt, och man får ju vara tacksam att det inte är minusgrader, för då hade det inte varit så lockande att gå ut precis.
Jag passade på att gå en liten sväng på förmiddagen, inne i skogen var det ju vindskyddat, så där var det skönt att gå. Idag hade jag "rätt kamera" med mig, men då syndes ingen strömstare...typiskt, men så är det ju ibland, däremot var det några rådjur ute på åkern och betade, men dom är ju som bekant inte speciellt skygga.
 Det fick bli en liten talgoxe inzoomad iallafall, dom har en febril versamhet hela tiden.
Nu när jag tittar ut är det precis klarblå himmel, solen strålar så mycket den orkar, det lilla den kommer över horisonten så här års. Vi får följa väderutvecklingen under veckan och se vad som händer, men som förutsägs nu, så ska nästa helg bli minusgradig även här i södra delen av landet, men ser väl inte ut att bli så mycket nederbörd, men man vet aldrig, det kan ändra sig snabbt, med sydost och ostvindar vet vi ju att då kan det bli ordentligt med snö i dom här östra delarna av Småland.Nu är det lunchdags, så det får vara färdigskrivet just för nu, ha en fin första advent, och en bra vecka som kommer..

2 kommentarer:

 1. Vackra bilder allesammans,Jens!!!
  Hoppas du hade en riktigt fin 1:a Advent...

  Jag längtar efter lite snö,det såg ganska makabert ut när solen sken och gräset var grönt,samtidigt som det hängde julkulor i köksfönstret och ljusstaken lyste,Ha,haha!!!
  Det var liksom ingen stämning,,,men det kommer väl!!!

  Kram!!!

  SvaraRadera
 2. Det lär nog komma lite snö här i våra trakter under vecka ser det ut som, och jag kan väl hålla med om att det blir ju lite ljusare av det, annars är jag ju ingen snöälskare precis. Ha det bra Marguerite...
  Kram

  SvaraRadera