Torsdag morgon 24:e oktober


Då var det en tidig morgon igen, och jag sitter och funderar...på söndag morgon, då är klockan bara halv fyra så här dax, i och med att då har vi gått över till vintertid eller normaltid som det egentligen är. Jag är ingen förespråkare för detta skruvande på klockan...tycker vi kunde köra sommartid året runt istället, för det tar ju nästan fram tills man ställer fram klockan till sommartid igen, innan man vant sig vid höstomställningen.
Igår kväll, när jag hade kommit hem efter jobbet, så var det ju alldeles ljummigt i luften, nästan 16 grader, så jag tänkte passa på att ta mig en tur på mopeden innan mörkret kom. De här maskrosorna var det första jag fick se när jag kom ut på trappan här hemma, det är ju lite konstigt att se dom så här dax på året, men vi har ju som sagt en väldigt mild period just nu, klockan är 4.40 nu, och det är 13 grader på termometern...det får väl anses som ovanligt nästan, så här på dagen två månader innan julafton.
Jag körde på "mina" skogsvägar, stannade lite då och då, tog några foton, och tänkte jag skulle få se några djur såhär framåt skymmningen, men det var tunnsått med det ikväll...jag såg två djur under hela rundan, en tjäder som flög iväg just när jag fått upp kameran, och bakdelen på ett rådjur som sprang iväg.
 
Det har ju varit en torr period nu, hittills har vi fått 41 mm denna månad, och jag trodde nog att det skulle vara torrare ute i skogarna, men som synes på bilden ovan, så stod det faktiskt lite vatten här och där....i och för sig så har vi ju fått ca 30 mm de de senaste dygnen, så det har väl fyllt på en del. Min tanke var ju, att kolla vid mossar och sankmarker, för dit dras ju djuren när det är torrt, men det hjälpte inte denna kväll. Jag drog mig till minnes, när jag var i 20-25-årsåldern, då kunde vi säga..."ska vi ta en runda med bilen och titta på älg", för här uppe i skogarna visste man precis var älgarna fanns, och det slog sällan fel, utan att vi såg älgar på dessa turer.
Kvällarna (eller den ljusa delen av dom rättare sagt) är inte långa nu, och som sagt, nästa vecka ännu kortare, och på bilden ovan är jag nästan ute vid "Gummekärr", och lyset från mopeden syns tydligt nu i skymningen. Det här var nog den sista mopedturen på kvällarna för i år....får ta upp det igen framåt vårkanten, och det ser man ju fram mot, att komma ut igen efter vintern, få höra när ljudet av fåglarna börjar igen...det är moroten vi får ha nu.
Jag tog genvägen förbi badplatsen, och här ser jag då att belysningen är tänd i elljusspåret, det är ju bra, för då har vi ju alternativ, om vi vill röra på oss...gå i ljus på spåret...eller i mörker ute på vägen om kvällarna, allt efter vad man önskar....bra.
Jag klämmer in en bild här på slutet för denna gång....tagen vid ett annat tillfälle på Högsbyvägen, vid Källtorp. Då var det fortfarande grönt vid denna fantastikt vackra väg, och här kan man ju ta hur mycket foto som helst, vid alla fyra årstider under året.

Det var lite från min onsdagskväll, och även torsdagmorgon...imorron fredag igen och helg igen...tiden går alldeles för fort.....man åldras i förtid...:-)

Ha en bra och fin torsdag....2 kommentarer:

 1. Sköna naturbilder och det kan bli ett speciellt ljus den stund skymningen pågår. Detta med att klockan ska vridas tillbaka, nu i helgen, tycker jag bara är ett dumt påfund rent ut sagt. Nu har vi haft tidomställning sedan 1980 och jag tycker det känns lite onödigt. Men tanken är ju att det ska bli några fler ljusa timmar för det arbetande folket, som någon engelsman lär ha uttryckt det. I Ryssland har jag läst någonstans, frångick man detta för ett par år sedan och behöll då sommartiden som standard. Kanske borde vi följa efter.
  För övrigt: fin Blogg Jens.
  Vi höres & synes. Mats.

  SvaraRadera
 2. Mycket fina naturbilder!!!
  Och ny,fin design på Bloggen!!!
  Jag håller med Mats härovan att det är ett dumt påfund att vrida klockan fram och tillbaka och varenda gång blir det diskussioner om det blir mörkare eller ljusare,Ha,haha!!!
  Tack för de fina kommentarer som du skriver,jag uppskattar dem så mycket!!!
  Det stämmer att vi åker på en resa snart,vart kan jag inte avslöja än,för det är hemligt för barn och barnbarn,det ska bli en överraskning.
  Men vi har lite möteskallelser att klara av först och dem skriver jag ju om på "Marana,ta-Bloggen" som jag prioriterar mest.
  Hinner inte riktigt med "Livet på Hilleborg",därför pausar jag den lite....
  Önskar dig en riktigt fin och Välsignad helg!!!
  Vi hörs!!!
  Kram!!!

  SvaraRadera