Fortsättning på Thailandsresan

Under de följande dagarna uppe i hembyn, så åkte vi runt ganska mycket, och det var verkligen intressant och givande upplevelser, att få se all denna fina natur som finns där, och framför allt se hur vardagslivet rullar på för befolkningen där.
Vi besökte Chulabhorn Dam, och jag fick se det som Supawadee har berättat om för mig, denna stora damm som hon när hon skulle till skolan,fick paddla i kanot tvärs över , och därefter gå ett par kilometer på andra sidan, för att komma till skolan. Svårt att föreställa sig hur långt det verkligen var, innan jag såg det i verkligheten.

Huset där dom bodde i då låg tvärs över dammen, i den bortre viken, så det tog nog sin lilla tid att paddla över den förstår jag.
 
 
Bilden ovan är från en utsiktsplats uppe i bergen, och det var enormt att titta ut över landskapet, och se allt detta gröna runtomkring.
 
Ett mycket vackert vattenfall besökte vi också, lite svalkande var det när man kom nära vatten, och det var skönt.
Mat fanns det att köpa överallt, både färdiglagad, eller som ovan...i råvara, jag undrar vad det svenska livsmedelsverket skulle säga om denna försäljning :-)
Några tempel har vi också besökt, och träffat på munkarna som lever sitt liv där..det är ju fantastiskt fina byggnader dessa tempel.
En dag besökte vi skolan, där Supawadee, Gip och Ni har gått i, och vi blev varmt välkomna där, och det var verkligen intressant att få titta in i denna skola, ganska långtifrån vad man är van att se i skolväg här i Sverige, men var man tittade så var det glada miner bland barnen, och alla hade skoluniform...det är ju faktiskt ingen dum idé, då blir det ju inget tjabb om hur dom ska vara klädda.Dagarna gick, och det blev torsdag i andra veckan, och det var dax att flyga ner till Bangkok igen, för att återförenas med Marcus, Angelica och Camilla igen.
Bilden ovan är från uterestaurangen vid hotellet vi bodde de två sista nätterna i Bangkok, mysigt att sitta och äta frukost här nere.

De två sista bilderna är från ett par olika restauranger vi var på...den översta är på Koh Chang, den andra är från fredagskvällen i Bangkok, efter shoppingturen under dagen.
Ja det här var en liten resumé över resan som vi har gjort, det finns naturligtvis massor att tillägga, som man kommer på efterhand, och vi har mängder med bilder som minne av detta, som vi kan plocka fram och njuta och minnas detta sköna avbrott från vardagen, och jag är enormt glad att vi kunde få till, att hela familjen kunde komma iväg tillsammans, och få uppleva detta. Hoppas på att kunna göra ännu mera tillsammans framöver. Idag är det ju söndag, och en tidig sådan också (4.50), så hela dagen är orörd....förhoppningsvis kan jag få till någon uteaktivitet idag, och jag återkommer i min blogg i ord och bild, men då blir det lite svenska bilder....Ha det...


 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 

2 kommentarer:

 1. Så fina bilder och så intressant att läsa! :) Ann-Britt H.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ann-Britt!
   Kul att höra att du gillar bloggen, jag tycker det är roligt att dela med mig av alla intryck jag får, och bilder som jag tar, och när jag ser att det finns intresse av att följa mig, så blir det ju en sporre att fortsätta, så jag kommer igen med mera framöver. Ha det bra...
   /Jens

   Radera